Aktualno

Dobrodelno kuhanje z Miss Slovenije

Občina Hrastnik je danes v sodelovanju s projektom Miss Slovenia for Miss World (Official), KRC Hrastnik, Mladinski center Hrastnik in Društvom kmečkih žena Hrastnik izvedla kulinarično delavnico zasavskih jedi s kandidatkami za Miss Slovenije.
 
Dekleta so razdeljena v treh skupinah dopoldan pripravljala tradicionalne zasavske jedi - funšterc, krumpantoč in grenadirmarš. Prvega v MCH-ju v sodelovanju s kuharskim chefom Brankom Podmenikom, drugega v kuhinji OŠ NHR Hrastnik s kuharjem Mitjo Pajnkiherjem, tretjega pa v Kulturnem domu na Dolu, v VGS prostorih, z go. Erno Deželak in njeno ekipo iz Društva kmečkih žena.

Dekleta so se veliko naučila o kulinarični zgodovini Zasavja in pripravi tradicionalnih zasavskih jedi, hkrati pa so s svojo pomočjo pomagale socialno ogroženim. V sodelovanju z OZRK ter KRC Hrastnik so namreč pripravila 32 porcij jedi, ki se jih je na dom dostavilo 16 socialno ogroženim hrastniškim gospodinjstvom. V vsako vrečko z lepo pripravljeno hrano so dodale še posvetilo, namenjeno prejemnikom.

Ga. Deželak, g. Podmenik in g. Pajnkiher so bili nad kuharskimi veščinami deklet navdušeni, kandidatke za Miss Slovenije pa so imele priložnost poizkusiti najbolj značilne jedi naših revirjev.

Upamo, da smo z majhno, a lepo akcijo uspeli nekaj družinam pričarati lep konec tedna.