Aktualno

Javno povabilo za zbiranje predlogov za člane in članice Sveta za invalide


Občina Hrastnik je leta 2006 s strani Zveze delovnih invalidov Slovenije prejela naziv »Občina po meri invalidov«, saj pri svojem delu upošteva različnost potreb svojih občanov. Pri tem načrtno razvija, spodbuja in realizira dejavnosti in ukrepe, ki bistveno prispevajo tudi k večji kakovosti osebnega življenja invalidov in njihovih družin, ustvarja možnosti za njihovo socialno vključenost ter za aktivno udeležbo v družbenem življenju občine z namenom udejanjenja pravic človeka in državljana.
 
S tem namenom v občini deluje tudi Svet za invalide, katerega naloga je analiza stanja, spremljanje in koordiniranje aktivnosti za uresničevanje Akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v občini Hrastnik ter poročanje o rezultatih.  
 
Na osnovi navedenega bo župan imenoval Svet za invalide za novo mandatno obdobje 2022–2026. Dve mesti sta namenjeni zainteresirani javnosti. 
 
Ključno je, da to posvetovalno telo sestavljajo člani in članice, ki so s tematiko seznanjeni oz. delujejo na tem področju. 
 
Predlog kandidature mora vsebovati osebne podatke (ime, priimek, naslov) in kratko predstavitev/obrazložitev kandidature, s katero izkažete tudi poznavanje tematike. Za predloge ni predpisan poseben obrazec, pošljejo jih lahko fizične osebe, društva in organizacije s sedežem v Hrastniku. 
 
Kandidaturo nam posredujte do 17. 2. 2023 do 12.00 na elektronski naslov obcina.hrastnik@hrastnik.si ali po pošti (Občina Hrastnik, Pot Vitka Pavliča 5, 1430 Hrastnik), s pripisom »Svet za invalide – predlogi za člane«.