Aktualno

Nova številka Hrastovega lista že v nabiralnikih


Danes, dan pred občinskim praznikom, so vsa hrastniška gospodinjstva v nabiralnike prejela novo številko Hrastovega lista. 

Ko smo v začetku leta pričeli z načrtovanjem aktivnosti ob občinskem prazniku, še nismo vedeli, da je pred svetom tako velik izziv. Epidemija, ki je prišla, je s seboj prinesla ukrepe, ki so na glavo obrnili tudi praznovanje našega praznika. Primorani smo bili odpovedati praktično vse dogodke in zmanjšati promocijo tistih, ki so bili, tudi občinska proslava bo potekala le v ožjem krogu nagrajencev.

A potrudili smo se in praznik pričarali na malce drugačen način – s praznično obarvano številko Hrastovega lista. Namesto koledarja prireditev vas tako čaka posebna priloga o izvoru poimenovanj hrastniških in dolskih ulic ter zastavica, predstavljamo vam novo grafično podobo občine, pokažemo nekaj največjih in ravnokar zaključenih investicij preteklega leta (med drugim otvoritev podvoza na Dirmajerjev hrib, ki so ga krajani čakali več desetletij) ter
v branje ponudimo intervju z gasilcema Andrejem in Slavkom, na gospodarskih straneh pa z Ivanko Rožej. Z Vesninim gruntanjem in Nikovim potopisom pa spoznamo, da se na koncu vsake poti še vedno radi vrnemo domov.

Uživajte v branju časopisa.