Aktualno

Občina Hrastnik z novo grafično podobo


Občina Hrastnik je v julij vstopila z novo celostno grafično podobo (CGP).

Nova podoba je delo izkušenega oblikovalca Boštjana Laznika, nagrajenega samostojnega grafičnega oblikovalca, ki je delal že z nekaterimi največjimi imeni na oblikovalskem trgu. Poleg vsega pa je Boštjan tudi Hrastničan, tako da je lažje razumel zgodbo in zgodovino občine ter temu prilagodil tudi CGP.

»Kot Hrastničan sem se z veseljem lotil osvežitve CGP-ja naše občine. Takšni projekti so vedno delikatni zaradi raznovrstnih razlogov, a na srečo je hrastniški znak močan, zapomnljiv, preprost in z dobro osnovo, tako da je sam simbol potreboval le manjše popravke, da ostane relevanten, vsestranski in času primeren. Večje spremembe so vidne pri celotni podobi in pri spremljajočih elementih. Cilj vsega tega je, da s tem zgradimo konsistentno vizualno in komunikacijsko podobo našega mesta in njegovih oz. naših vrednot,« je Laznik z besedami pospremil nov CGP.

Nova grafična podoba občine natančno določa uporabo logotipa oziroma grba (velikosti, oblike, barvne kombinacije) ter določa barvno shemo in tipografijo. Odslej bodo vsi dokumenti poenoteni, prenovljen je bil žig, oblikovan enoten podpis za elektronsko pošto, novo vizualno podobo imajo tudi vizitke in kuverte. Uvedeni so bili določeni grafični elementi, ki bodo uporabljeni tudi za vse promocijske materiale.

Novi CGP je predstavljen v priročniku (KLIK), ki ponudi tudi jasna navodila in priporočila za uporabo.