Aktualno

Občina Hrastnik že tretjič zapored prejela naziv


V torek, 23. maja 2023, na slovesni dan prostovoljstva, je v Žalcu potekala slovesnost Slovenske filantropije, na kateri so razglasili tudi prejemnike naziva prostovoljstvu prijazna občina.
 
Občina Hrastnik ga je letos, že tretjič zapored, uspešno potrdila!

Posebno nagrado za naj mentorico prostovoljcev je prejela Hrastničanka Jerica Laznik.

 
Naziv se vsako leto podeli občinam, ki sistematično spodbujajo prostovoljstvo in zagotavljajo podporo delovanju prostovoljskih organizacij, soustvarjajo pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti in promocijo prostovoljstva z lastnim zgledom.
 
Ob podelitvi naziva naši občini je strokovna komisija Slovenske filantropije zapisala, da občina Hrastnik naziv prejema za »sofinanciranje prostovoljskih programov in omogočanje brezplačne uporabe infrastrukture, za sodelovanje z organizacijami in javnimi zavodi pri spodbujanju prostovoljstva, za sodelovanje župana in zaposlenih v občinski upravi v prostovoljskih aktivnostih ter nacionalnih akcijah, za prostovoljske programe za starejše in za zgledno izrekanje zahval prostovoljcem.«
 
Občini Hrastnik naziv pomeni zavezo, da se bo še naprej zavzemala za razvoj in promocijo prostovoljstva v občini. Zahvala pa gre pravzaprav vsem hrastniških prostovoljkam in prostovoljcem, ki ste, kot so lepo zapisali pri Slovenski filantropiji, močno vezivo naše lokalne skupnosti.


Zahvala pa gre pravzaprav vsem hrastniškim prostovoljkam in prostovoljcem, ki ste močno vezivo naše lokalne skupnosti.
Hvala vam!