Aktualno

Obratovanje smučišča Rajska dolina na Kalu in vabilo na "Zasavje Cup"


Obveščamo vas, da bo v soboto in nedeljo, 28. in 29. januarja, smučišče Rajska dolina na Kalu obratovalo od 9. do 16. ure. V nedeljo se bo odvil tudi "Zasavje Cup" – smučarsko tekmovanje v veleslalomu. Vpis tekmovalcev bo potekal od 9. ure dalje, tekmovanje pa se bo začelo ob 10.30. Vabljeni k prijavam ali zgolj navijanju za veleslalomiste.


Cene smučarskih kart so naslednje:
- odrasli 15 €,
- otroci in mladina do 18. leta 10 €,
- otroci do 6. leta brezplačno.
Za člane Smučarskega društva Hrastnik s poravnano članarino za leto 2023 je prvi dan smučanja brezplačen. Članarina za odrasle znaša 15 €, za otroke in mladino do 18. leta pa 10 €.

Obratovala bo tudi smučarska koča, kjer bodo na voljo topli in osvežilni napitki ter kakšen prigrizek. V sodelovanju s Planinskim domom na Kalu in oskrbnikom je za imetnike dnevne smučarske karte na voljo 13 % popust na vso hrano in pijačo v planinskem domu.

Smučarske proge pa so uredili z novo pridobitvijo, teptalnikom PistenBully 300 W z vitlom, ki omogoča varnejšo in zanesljivejšo pripravo smučine – tudi na največjih strminah in v zahtevnejših snežnih razmerah. Nakup teptalnika je bil opravljen v zadnjih mesecih preteklega leta s pomočjo in podporo Občine Hrastnik, župana Marka Funkla ter donatorjev in sponzorjev.