Aktualno

OIC Steklarna - TKI Hrastnik: Nova delovna mesta, boljši pogoji in lepši izgledNaložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 


Vstop v mesto vsak dan spreminja svojo podobo. Po rušitvi steklarske kolonije in odstranitvi vseh pomožnih objektov na rušitev čaka le še zadnja stavba, v kateri je bila dolga leta prodajalna proizvodov kemične tovarne. Medtem pa se območje spreminja iz ruševin v blato, v betonske platoje s sočasno gradnjo najsodobnejše komunalne infrastrukture.

Območje, ki je bilo mnoga leta pozidano od vogala do vogala, zdaj kaže svoje razsežnosti. Izvajalci del AGM Nemec pripravljajo podobo obrtno-industrijske cone, ki bo zaradi terena na več nivojih. Skoraj dva hektara uporabnih površin bosta namenjena hrastniškemu gospodarstvu, natančneje širitvi že obstoječih proizvodnih obratov – steklarne in kemične tovarne. Projekt, v večjem delu financiran iz evropskih sredstev, naj bi poleg povečanja gospodarskih dejavnosti poskrbel za bolj urejeno poslovno okolje, nova delovna mesta in lepši izgled južnega dela Hrastnika.

V prihodnjem letu bo Hrastnik bogatejši za Obrtno-industrijsko cono Steklarna - TKI Hrastnik, s tem pa bodo zagotovili tudi pogoje za podjetja, ki se razvijajo in beležijo visoko rast, gradijo podjetniško skupnost ter krepijo verigo vrednosti na svojem področju, hkrati pa so pomembni zaposlovalci na regionalni in državni ravni.

Župan občine Hrastnik Marko Funkl pravi: »Ponosen sem, da smo del zgodovinskega projekta, ki sovpada s transformacijo Hrastnika. Občina, ki postaja vse bolj napredna in uspešna. Projekt, vreden 4,5 milijona evrov, bo hrastniškemu
gospodarstvu dal nov zagon. Zato pa nismo pozabili niti na gradnjo novih stanovanj – na Resnici in pod zdravstvenim domom – in vse ostale občinske infrastrukture, ki je potrebna za razvoj mesta.« Kot je še dodal, je velika želja tudi izvedba obljubljenega državnega projekta –­ izgradnja novega mostu čez Savo in rekonstrukcija glavne vpadnice v Hrastnik.
 
Največji hrastniški projekt iz Dogovora za razvoj Zasavske razvojne regije v zadnji perspektivi bo v zaključeni podobi in uporabnosti zaživel prihodnje leto.
 
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost celotne operacije je 4.522.112,68 evrov, od tega Evropska unija in Republika Slovenija sofinancirata 3.300.000,00 evrov, preostanek Občina Hrastnik iz proračuna.