Aktualno

Otvoritev klubskih prostorov Košarkarskega kluba Hrastnik


Besedilo in fotografije: KK Hrastnik

V soboto, 19. 11. 2022, je v Hrastniku potekal dogodek, na katerega so čakale številne hrastniške košarkarske generacije: slavnostna otvoritev klubskih prostorov Košarkarskega kluba Hrastnik. Na dogodku so se zbrali številni ljubitelji košarke in prijatelji kluba. V nadaljevanju so za popoln večer poskrbeli igralci članskega moštva, ki so v napetem dvoboju 3. SKL premagali tekmece iz Slovenske Bistrice.

Za nemoteno delovanje košarkarskega kluba so lastni prostori zelo pomembni. Nov klubski prostor v Športni dvorani na Logu bo omogočal lažjo izvedbo aktivnosti, ki se dotikajo košarke: od vodenja kluba, organizacije treniranja do vodenja ekip in vzgoje mladih. V klubu z 72-letno tradicijo se veselijo tudi izboljšanih možnosti za medgeneracijsko druženje, ki je ključno za krepitev pripadnosti članov.

»Klubske prostore so čakale številne generacije košarkarjev. Zahvalil bi se Občini Hrastnik in KRC Hrastnik, ki sta nas podprla in nam odstopila prostor, pa tudi vsem sponzorjem in prostovoljcem, ki nam stojijo ob strani in nam pomagajo,« je ob tej priložnosti povedal Andrej Železnik, predsednik KK Hrastnik, in se dotaknil tudi delovanja kluba: »V zadnjih nekaj letih je klub hodil po robu. Z vztrajnostjo in trdim delom je trenutno situacija boljša, čaka pa nas še veliko dela. Naša vizija je ustvariti enoten košarkarski klub na območju Zasavja, saj edino tako lahko obstanemo oziroma napredujemo. Gre za širši projekt, ki ni odvisen samo od nas, ampak tudi od drugih deležnikov. Skupaj s KK Zagorje in KK Rudar delamo prve korake v tej smeri, s posebnim poudarkom na delu z mladimi, zaradi katerih vztrajamo v našem delu. Obstajajo uspešni primeri medobčinskega sodelovanja, zato si v klubu želimo podpore vseh občin v širši regiji, v katerih delujemo.«

Prireditve se je udeležil tudi župan občine Hrastnik, Marko Funkl. »Ob otvoritvi pisarne KK Hrastnik predvsem želim upravi in strokovnemu štabu, da bo pridobitev pozitivno vplivala na klimo v društvu, pripravo strategij in analiz ter da bo s tem omogočeno še boljše delovanje vseh selekcij košarkarjev v Hrastniku. Ob tem pa seveda čestitke za dolgoletno dobro delo v društvu in uspehe vseh generacij,« je povedal.

Direktor Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem – KRC Hrastnik Miha Mirt je dodal: »Predvsem me veseli, da klub poleg članske ekipe veliko truda in energije vlaga v razvoj mlajših selekcij. To se odraža v številu vključenih in posledično tudi v rezultatih. To je bil tudi eden izmed razlogov, da smo prisluhnili želji vodstva kluba in jim pomagali pri ureditvi klubskih prostorov. KK Hrastnik je še edini moški košarkarski kolektiv v Zasavju, ki tekmuje s člansko selekcijo, letos v 3. SKL. Za nadaljnji razvoj košarke v Zasavju je vsekakor pomembno, da ima klub trdne temelje; mi kot javni zavod, ki pokriva področje športa, pa bomo še naprej skrbeli za to, da bo infrastruktura (dvorana, igrišče ...) ustrezala njihovim potrebam in zahtevam. KK Hrastnik želim še naprej uspešno delovanje, veliko tekmovalnih uspehov in odlično sodelovanje, kot ga imamo že zdaj.«

V večerni tekmi 8. kroga 3. SKL so v napetem dvoboju domači košarkarji premagali gostujočo ekipo KK Bistrica z rezultatom 70 : 59. S četrto zaporedno zmago fantje trenerja Rizmana po sedmih odigranih tekmah 3. lige vzhod zasedajo trenutno 4. mesto med 12 ekipami. Med polčasom tekme so se ob odobravanju številčne publike predstavile mlajše klubske kategorije.