Aktualno

Parada učenja letos prvič v Hrastniku


Parada učenja je vseslovenski enodnevni festivalski dogodek, ki bo potekal že štirinajstič v izbranih slovenskih krajih. Poteka v okviru Tednov vseživljenjskega učenja, ki jih v Zasavju tudi letos uspešno koordinira Zasavska ljudska univerza.
 
Parada učenja bo potekala v sredo, 22. 5. 2024 - letos prvič v Hrastniku – pri Športnem parku na Logu. Glavno dogajanje bo potekalo od 16.00 do 19.00, kjer vas bo zabaval bogat program na odru in na stojnicah.
 
Na dogodku se bo predstavilo več kot 40 zasavskih društev, javnih zavodov in ostalih organizacij, pridružil pa se nam bo tudi prav poseben glasbeni gost - raper Rok Terkaj - Trkaj!
 
Kaj vse vas čaka, si lahko ogledate na povezavi (klik).
 
Da pa bomo do takrat lažje počakali, med 10. in 21. 5. 2024 poteka tudi umetniški natečaj na temo »Učenje je …«, kjer se lahko izrazite na različne načine – prek likovne umetnosti (risanje, slikanje), fotografije, snemanje videov in karkoli drugega, kar vam pride na misel. Več informacij o natečaju najdete tukaj (klik). 
 
Pridite in prispevajte svoj košček k skupnemu mozaiku, ki ga bomo ustvarjali na Paradi učenja 2024!

Pri organizaciji letošnje PU 2024 aktivno sodelujemo Zasavska ljudska univerza, Zavod za kulturo, šport, mladino in Turizem - KRC Hrastnik, Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik in Občina Hrastnik.

Medijski pokrovitelji TVU in PU so
 Radio Aktual KumZON in Savus.

Častni pokrovitelj Parade učenja 2024 je župan občine Hrastnik – Marko Funkl.

*V primeru dežja, se bo celotno dogajanje prestavilo v Športno dvorano Hrastnik.