Aktualno

Participativni proračun 2023/2024 - izglasovani predlogi po posameznih krajevnih skupnostih


Sodelovanje, glasovanje, uresničevanje
Participativni proračun 2023/2024 - izglasovani predlogi po poasmeznih krajevnih skupnostih

V Občini Hrastnik smo stopili korak naprej k uresničevanju vaših želja in potreb skozi participativni proračun. To inovativno demokratično orodje omogoča, da neposredno sodelujete pri odločanju o porabi sredstev in oblikovanju prostora, ki nas povezuje.
Veseli nas, da smo prejeli številne predloge iz različnih krajevnih skupnosti, ki odražajo raznolikost in potrebe naših občank ter občanov. Z veseljem razkrivamo, kateri predlogi so bili izbrani in bodo deležni uresničitve v naslednjem obdobju.


Krajevne skupnosti in izglasovani predlogi:

1. KS Boben: Skupnost je izglasovala ureditev pritličnih prostorov Zadružnega doma Čeče. Ta projekt vključuje nakup miz, stolov ter delno ureditev kuhinje, kar bo zagotovilo prijeten prostor za srečanja krajanov in društev.

2. KS Dol: Predlog za umestitev pitnika za vodo v bližini športnega igrišča in dvorane Dolanka je bil izglasovan. S tem bomo poskrbeli za osvežitev športnikov in obiskovalcev ter izboljšali kakovost športnih aktivnosti.

3. KS Kovk: Krajevna skupnost Kovk je izbrala nakup nove strešne kritine za Dom krajanov. Ta naložba bo pripomogla k ohranjanju in izboljšanju prostora, kjer se srečujejo krajanke in krajani.

4. KS Marno: Izglasovana je bila ureditev obstoječega otroškega igrišča na Marnem, ki vključuje umestitev dodatnih otroških igral. Ta projekt bo ustvaril varno in privlačno okolje za najmlajše.

5. KS Podkraj: Krajevna skupnost Podkraj je podprla dokončanje pomožnega objekta za skladiščenje in razširitev odra na igrišču pred Domom krajanov. S tem bomo izboljšali infrastrukturo za različne prireditve in shranjevanje opreme.

6. KS Rudnik: Izbran je bil predlog za umestitev pitnika za vodo v športnem parku na Logu. To bo prispevalo k boljšemu udobju obiskovalcev športnih dogodkov in spodbujanju zdravega načina življenja.


V KS Steklarna, KS Turje – Gore, KS Krnice – Šavna Peč in KS Prapretno je bil izvedljiv in potrjen po en predlog, zato se slednji neposredno (brez glasovanja) uvrstijo v naslednje proračunsko obdobje:
1. KS Krnice-Šavna Peč: Ureditev pisarne v Domu KS Krnice-Šavna Peč,

2. KS Prapretno: Energetska sanacija sejne sobe Doma KS Prapretno,

3. KS Steklarna: Ureditev fitnesa na prostem pri otroškem igrišču v naselju Podkraj,

4. KS Turje-Gore: Postavitev odbojkarskega igrišča (I. faza) pri otroškem igrišču v Turju.


Vaše mnenje je ključno za oblikovanje boljše skupnosti. Skupaj gradimo prihodnost, ki odraža želje in potrebe vseh nas.
Vabljeni k spremljanju nadaljnjih korakov in uresničitvi izglasovanih projektov.