Aktualno

Prostofer: Prvo vožnjo opravil hrastniški župan

V ponedeljek, 8. marca, je tudi uradno zaživel projekt Prostofer, telefonske linije klicnega centra, preko katerega lahko starejše občanke in občani opravijo rezervacijo prevoza, pa so se odprle. Že takoj po odprtju linij je prišel prvi klic in prvo naročilo prevoza, opravila pa ga je 83-letna Fani Volfand, ki je prevoz potrebovala za obisk lekarne in trgovine.

Danes je bil prvi prevoz tudi opravljen, za volan prostoferskega vozila pa je sedel kar župan Občine Hrastnik Marko Funkl. Že ob uvedbi projekta se je namreč zavezal, da bo čisto prvo vožnjo opravil kar sam, in danes je svojo obljubo tudi izpolnil. Gospo Fani je tako odpeljal v lekarno in trgovino, zraven pa sta seveda še pokramljala o marsičem. 

Gospe Fani se zahvaljujemo za nadvse prijetno družbo in za njene vzpodbudne besede in pohvalo, da smo kot prva občina v Zasavju uvedli projekt brezplačnih prevozov za starejše. Zahvaljujemo se tudi gospe Joži Centrih, dolgoletni prostovoljki projekta Starejši za starejše, ki nas je danes, ob prvi vožnji, prišla pozdravit.

Upamo, da smo z uvedbo Prostoferja tudi mi vsaj malo pripomogli k lajšanju stisk naših najstarejših občank in občanov, pa čeprav je to le drobec v delu, ki ga prosotovoljke in prostovoljci projekta Starejši za starejše in ostalih organizacij dnevno opravijo na terenu. Ponosni smo, da smo del tako srčne lokalne skupnosti, ki ji ni vseeno za stiske starejših ljudi. 

In ne pozabite - brezplačni prevoz lahko naročite vsak delovni dan na številki 080 10 10 (vsaj 3 dni pred želenim terminom).