Aktualno

Slovesnost v KS Podkraj ob dnevu slovenskih izgnancev

V soboto, 11. junija, je v krajevni skupnosti Podkraj potekala slovesnost ob dnevu slovenskih izgnancev s pestrim kulturnim programom. V sklopu prireditve sta potekali tudi otvoritvi dveh pomembnih pridobitev za prebivalce Podkraja.

Prva je bila otvoritev spominske sobe, ki so jo pod budnim očesom prebivalke Podkraja in zgodovinarke, ge. Karmen Kreže, krajanke in krajani pripravili ob 80. obletnici izgnanstva prebivalcev te krajevne skupnosti na tuje. Spominska soba z nazivom 'Podkraj skozi čas' se nahaja v zgornjih prostorih doma KS Podkraj in obsega pestro zbirko pripovedi, izsekov iz pisem in slikovnega gradiva.

Izmed predlogov za participativni proračun so prebivalci Podkraja v lanskem novembru izbrali ureditev dotrajanega domskega skladišča, ki se nahaja v neposredni bližini doma KS Podkraj. Tako, kot v letu 2020, ko je krajevna skupnost Podkraj že uspešno izvedla pilotni projekt participativnega proračuna - postavitev nadstreška in ureditev prostora za druženje ob domu KS Podkraj - so tudi tokrat prebivalci sami z udarniškim delom in s pomočjo lokalnih podjetnikov obnovili obstoječ objekt.

Oba projekta sta rezultat izjemne povezanosti in aganžmaja Podkrajk in Podkrajcev.