Aktualno

Športne igre mladih v Hrastniku - korak za boljšo prihodnost


V torek, 21. maj 2024 bodo v Hrastniku potekale Športne igre mladih. V projekt so vključeni Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik, KRC Hrastnik, Občina Hrastnik in Plazma Športne igre mladih. 

Športne igre mladih so največja amaterska športna prireditev v Evropi, kjer je v 27 letih delovanja nastopilo 2.760.000 otrok in mladih iz treh držav – Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. To je prireditev, ki otrokom osnovnošolske in srednješolske starosti omogoča, da se popolnoma brezplačno udeležijo strokovno organiziranih tekmovanj v 10 športnih panogah: mali nogomet, košarka, rokomet, odbojka, odbojka na mivki, tenis, namizni tenis, šah, graničar in atletika/tek na 60m. Športne igre  mladih Slovenije (ŠIM) je projekt v katerem želimo sodelovati z družbeno odgovornimi partnerji, ki podpirajo projekt za otroke in mladino in ki s svojim delovanjem želi razvijati temeljne vrednote družbe – strpnost, solidarnost, prijateljstvo in fair play.

"Korak za boljšo prihodnost" je slogan Športnih iger mladih, ki simbolizira končni cilj iger, prispevek k gradnji odgovornih posameznikov, ki bodo v ponos družbi. Igre so priložnost, da otroci in mladostniki pod športno zastavo, skozi fair play in prijateljsko tekmovanje, dajo svoj prispevek k širjenju tolerance, humanosti, spoštovanju različnosti, zatiranju nasilja in razvoju občutka za skupnost in sklepanju prijateljstva. 

LOKACIJA: Športni park na Logu, Hrastnik
ČAS: 08.30 – 12.00


PROGRAM:

 • 8:30 - 9:00
  Prihod udeležencev, čas za malico
 • 09:00
  Registracija udeležencev
 • 09:15 - 09:30
  Otvoritev
 • 09:40
  Športne aktivnosti po poligonih
 • 11:30
  Zaključek aktivnostVse aktivnosti potekajo pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja, Evropske komisije, UEFA, MOK, FIFA, FIDE, FIBA ​​in pod visokim pokroviteljstvom vlad vseh sodelujočih držav.

Za več podrobnih informacij obiščite spletno stran: www.sportneigremladih.com (klik).