Aktualno

Uspehi Teja Logarja v poletni sezoni smučarskih skokov


Besedilo in fotografije: Tadej Logar
 
Poletno sezono v smučarskih skokih kadetov do 14 let je Tej Logar končal z dvakratnim naslovom državnega prvaka in kot skupni zmagovalec pokala Argeta za poletno sezono 2022.
 
Prva tekma poletne sezone pokala Argeta za kadete do 14 let se je odvijala 18. 6. 2022 na skakalnici HS 55 v Tržiču. Tej je na tekmi osvojil 1. mesto. Sledila je tekma kadetov do 15 let na skakalnici HS 77 v nemškem Hinterzartnu, kamor se je Tej uvrstil preko kvalifikacij v Planici. Med 40 najboljšimi tekmovalci iz osmih držav je osvojil odlično 4. mesto in le za las zgrešil stopničke. Odločen pa je, da jih osvoji prihodnje leto, ko bo še imel možnost nastopiti na tej tekmi.
 
Po avgustovskih pripravah v Planici je sledila druga tekma poletne sezone za pokal Argeta, ki je bila na sporedu 28. 8. 2022 v ljubljanskem Mostecu na skakalnici HS 62. Teju je začela malo šepati forma, saj je v zelo kratkem času precej zrasel, kar se pri tem športu zelo pozna. Kljub temu pa mu je tudi na tej tekmi uspelo osvojiti 1. mesto. Tretja tekma kadetov do 14 let za pokal Argeta je potekala 17. 9. 2022 na skakalnici HS 61 v Planici. Na njej je moral Tej priznati premoč sotekmovalcu iz Vizor, tako da je osvojil 2. mesto. Sledila je še četrta tekma za ta pokal, ki pa se je odvijala 24. 9. 2022 na skakalnici HS 65 v Žireh. Tudi na tej se je Tej ukvarjal s težavami v formi in iskal občutke za dobre skoke. Kljub temu mu je uspelo skočiti do 3. mesta.
 
Na sporedu je bilo samo še državno prvenstvo kadetov do 14 in do 15 let, ki je potekalo 29. 10. 2022 na skakalnici HS 70 v Velenju. Državno prvenstvo se točkuje dvojno, točke pa se pripišejo tudi v skupni pokal Argeta. Pred to tekmo sta imela Tej in njegov vrstnik iz Vizor popolnoma enak seštevek točk v skupnem seštevku pokala, tako da ta tekma ni odločala samo o državnem prvaku za poletno sezono kadetov do 14 let, ampak tudi o skupnem zmagovalcu poletne sezone pokala Argeta. Tej je po kampu, ki ga je v Planici organiziral Mercator (21.–23. 10.) in na katerem so imeli možnost sodelovati tekmovalci, ki so bili v zimski sezoni med prvimi osmimi v posamezni kategoriji skakalk in skakalcev do 13, 14, 15 in 16 let, spet dobil prave občutke za dober skok. Na treningih v Velenju, nekaj dni pred tekmo, je imel dobre občutke in vedel, da skače daleč. Vendar pa je tekma čisto nekaj drugega. V glavo se prikrade črviček (ne pravijo zastonj športni psihologi, da je vse v glavi) in skok se iz odličnega spremeni v povprečnega. Prvi skok je bil ravno tak. V želji po čim boljšem skoku se hitro pripeti napakica in po prvi seriji je Tej zasedal 6. mesto, v skupnem seštevku pa padel na 3. mesto z 80 točkami zaostanka. Med serijama se mu je uspelo zbrati in si vcepiti v glavo znan rek: »Ni konec, dokler ni konec.« Tudi drugi skok z 72 metri ni bil najboljši, bil pa je dovolj dober, da mu je na koncu uspelo z minimalno prednostjo zmagati. Osvojil je naslov državnega prvaka kadetov do 14 let in skupnega zmagovalca pokala Argeta poletne sezone 2022!
 
Sledila je še ekipna tekma za državno prvenstvo kadetov do 15 let, na kateri so kisovški orliči v postavi Jaka, Lovrenc, Lovro in Tej prav tako postali državni ekipni prvaki poletne sezone 2022 in to lovoriko v kategoriji kadetov do 15 let po mnogih letih spet vrnili v Kisovec. Tej je na tej tekmi z dolžinama skokov 76 m in 74,5 m odskakal tudi daljavi dneva.
 
Poletna sezona je zaključena, vsi pa že pogledujemo proti zimski, ki se bo letos začela precej zgodaj, saj morajo zaradi svetovnega prvenstva v Planici, ki poteka v februarju in marcu 2023, s tekmami zimske sezone 2022/2023 zaključiti že v prvi polovici februarja.