Dogodki

MCH kavarniški večer – akustični koncert Younite

Datum dogodka: 27. januar 2023 20:00
Lokacija: Mladinski center Hrastnik

Mladinski center Hrastnik vabi na kavarniški večer z glasbenim duetom Younite, ki bo v petek, 27. januarja 2023, ob 20. uri. Vstop je prost.

Younite (Iza Leskovšek in Jakob Zlatinšek) sta mlada glasbenika, ki ju že od otroštva povezuje ljubezen do glasbe. Leta 2018 sta se z izidom prve avtorske pesmi Junija podala na samostojno glasbeno pot. Pol leta kasneje so izšle Noči, ki so se skupaj s prvim singlom pojavile v celovečernem filmu Julija. Istega leta sta se Younite (s pesmijo The Cure) prijavila na spletni predizbor za Evrovizijo, Ema Freš, kjer sta se prebila do finala. S tem so se zanju odprla mnoga vrata. Nastopila
sta na dogodku TedXLjubljana v Cankarjevem domu, v Kinu Šiška, kot predskupina dueta zalagasper in na mnogih drugih prizoriščih. V naslednjih dveh letih sta  izdala single Dvajseta, Pričakovanja in Luči. Slednji je postal tudi popevka tedna na Valu 202.

Poleg avtorskih skladb bosta Iza in Jakob odigrala priredbe znanih in manj znanih skladb, zavite v kreativno intimo in nežnost. Lepo vabljeni.