Dogodki

Predstavitev knjige Peš po domačih krajih Alme M. Karlin s prevajalko knjige Jernejo Jezernik in odprtje razstave

Datum dogodka: 04. april 2024 18:00
Lokacija: Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

Vabimo vas na predstavitev knjige prevajalke Jerneje Jezernik Peš po domačih krajih Alme M. Karlin.
Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšel prevod Alminih pohajkovanj z naslovom Peš po domačih krajih. Alma M. Karlin, svetovna popotnica, pisateljica, poliglotka, ljubiteljska slikarka, etnologinja in antropologinja je v tridesetih letih prejšnjega stoletja prehodila skoraj vso Slovenijo, nekaj malega pa se je potepala tudi zunaj domačih logov in odšla na več dnevne obiske k svojim prijateljem ali znancem. Bila je ljubiteljica gora, gradov, samotnih krajev, tudi žlahtne kapljice. Na poti je bila ves čas tudi kot ustvarjalka, saj si je delala zapiske ali pa je slikala in fotografirala, kar se odraža tudi v bogatem slikovnem gradivu, ki je priloženo knjigi Peš po domačih krajih.

O knjigi bo spregovorila prevajalka in pisateljica Jerneja Jezernik. Dogodek organiziramo v sodelovanju s Celjsko Mohorjevo družbo.

Ob tem bomo odprli razstavo Peš po domačih krajih, ki je nastala pod okriljem Osrednje knjižnice Celje in bo na ogled v času odprtosti knjižnice do 30. aprila 2024. Avtorice razstave so dr. Alenka Hren Medved, dr. Marija Počivavšek in Jerneja Jezernik.