Dogodki

/RDEČI REVIRJI/ Hip hop koncert ZINEDIN + EMKEJ

Datum dogodka: 25. julij 2020 20:00
Lokacija: prenos v živo

EMKEJ je slovenski raper in ustanovitelj Wudisban Records iz Maribora in eden najbolj prepoznavnih slovenskih izvajalcev hip-hop glasbe in član skupine Tekochee Kru. 
Svoje poslušalce prepriča z besedili, s katerimi se brez problema poistovetijo, prepričljivim vokalom in podajanjem besedil v simpatični štajerščini s kančkom drznega humorja.

ZINEDIN Kisovški rimoklepač Zinedin Osmanović (ponavadi s krajšanim priimkom) in Zagorjan producent Jernej Drnovšek (z glasbenim psevdonimom Dvided21) se vračata z novo kolaboracijo, s 4-minutno pesmijo “Sinnerman.” Komad je predpremierno predstavil novinar in glasbeni ekspert Matjaž Ambrožič v rubriki Galeriji na Valu 202, kjer je Zinedina označil za svojega favorita v domačem hiphoperskem podmladku in vzhajajočo zvezdo.

Zinedin O. je lani izdal svoj prvi projekt, mixtape The Kacy Tape (https://zinedino.bandcamp.com/releases), medtem ko Dvided21 žanje uspehe tako v glasbeni kot tudi video produkciji, medtem drugim v kolaboracijah z mladim Jonatanom Hallerjem (https://www.youtube.com/watch?v=bhiQYdsZRDs).

“Sinnerman” je trenutno na voljo na YouTube ter radijskih valovih, kmalu pa izide tudi na streaming servisih in v spletnih glasbenih trgovinah.
“SINNERMAN”:  https://youtu.be/N0MfsPoE4p0


Zaradi epidemije koronavirusa je glavnina letošnjega festivala Rdeči revirji prestavljena na jesen, del kulturne vsebine pa bodo vseeno ponudili tudi v poletnem času, a brez občinstva v živo. Vas pa zato organizatorji v toliko večjem številu vabijo pred zaslone, saj bodo vsi dogodki predvajani v živo preko spleta