Dogodki

Zasavski šporhet: 3. svetovna ajmohtijada (Zagorje ob Savi)

Datum dogodka: 30. september 2023 09:00
Lokacija: Mestna ploščad Zagorje ob Savi

NAPOVEDUJEMO KULINARIČNI FESTIVAL: ZASAVSKI ŠPORHET


Septembra bo v revirskih mestih zadišalo po okusnih jedeh, ki jih v Zasavju dobro poznamo. Te jedi so pripravljale že naše babice, danes pa predstavljajo pomembno kulinarično tradicijo na katero smo izjemno ponosni. Moči smo združile občine Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi, in pripravile program kulinaričnih prireditev, ki smo ga poimenovale ZASAVSKI ŠPORHET.

Kulinarični festival ZASAVSKI ŠPORHET bo združeval kuharska tekmovanja Funšterc v Hrastniku (9. september, od 15. ure dalje v bivših rudarskih prostorih), Grenadirmarš v Trbovljah (16. september, od 15. ure dalje, Mestni park Trbovlje) in 3. svetovno ajmohtijado v Zagorju (30. september, od 9. ure dalje, Pristan v Zagorju). Kulinarično popotovanje pa bomo zaokrožili s ponudbo lokalnih gostincev iz vseh teh mest, ki bodo od 29. septembra do 8. oktobra pripravljali tradicionalne zasavske jedi na tradicionalen ali sodoben način. Več o tem izdamo kmalu.

Zasavčane in Zasavčanke vabimo, da obiščejo kulinarične dogodke v vseh treh mestih in poizkusijo jedi, ki jih bodo popeljale v otroštvo ali pa jim ponudile avtentično kulinarično doživetje.