Aktualno

Mobilna aplikacija SiON za hitrejše in lažje obveščanje občanov


Občina Hrastnik je lansirala priročno mobilno aplikacijo SiON, ki je namenjena vsem občankam in občanom ter ponuja izboljšano, lažje in hitrejše obveščanje o dogajanju v Hrastniku. Na pametni telefon uporabnikov prinaša naslednje uporabne vsebine:
 • Uporabni kontakti: hiter dostop do občinskih in z občino povezanih kontaktov ter kontaktov podjetij in storitev, ki jih redno ali občasno potrebujete.
 • Novice in druge aktualne objave: potisna obvestila o zaporah cest, pitni vodi, lokalnem utripu, dogodkih, slovesu občanov …
 • Prireditve in dogodki: pregled športnih, zabavnih, kulturnih dogodkov in prireditev.
 • Turistične znamenitosti: izleti in poti, kulinarika, prenočišča, promocijski video in druge turistične vsebine o občini.
 • Razpisi in investicije: informacije o občinskih, državnih in evropskih razpisih ter financiranju.

Aplikacija SiON je preprosta za uporabo in omogoča tudi povratno komunikacijo med občani ter županom in njegovimi sodelavci. Na voljo so ankete, prek katerih lahko vsak uporabnik izrazi svoje mnenje o določeni temi, ter oddaja predlogov in prijav. Občani lahko prek aplikacije obvestite občinsko upravo o poškodovani infrastrukturi, nasmetenih območjih, ljudeh v stiski, izgubljenih živalih itd. Pri tem lahko dodate tekstovni opis, fotografije in geolokacijo. Poleg tega lahko oddate ideje in predloge, kako izboljšati lokalno okolje.

Prav vsi si želimo, da bi bili župan in občinska uprava ves čas v neposrednem stiku z vsemi občankami in občani. Na ta način lahko skupaj oblikujemo rešitve, ki izboljšujejo življenje v našem lokalnem okolju. Moderna tehnologija, ki jo prinaša slovenska inovacija SiON, je zdaj dostopna vsem, ki živite in delate v naši občini ali pa ste kako drugače povezani z njo.

Navodila za namestitev aplikacije:

 1. Naložite aplikacijo SiON kje, kam, kdaj in zakaj. Uporabniki pametnih telefonov Android jo najdete v trgovini z mobilnimi aplikacijami Google Play, uporabniki telefonov iOS v trgovini App Store in uporabniki telefonov Huawei v trgovini AppGallery.
 2. Ob odprtju aplikacije kliknite na okence »Izberi občino« in poiščite občino Hrastnik.
 3. Kliknite na zvezdico ob napisu »Hrastnik«. Aplikacija vas vpraša, ali dovolite prejemanje obvestil. Če želite prejemati potisna obvestila (zapore cest, vabila na dogodke ...), izberite možnost »Da« ali »Allow«. Nastavitve glede prejemanja obvestil lahko v aplikaciji spreminjate tudi kasneje. 
 4. V zavihku »Domov« najdete vse rubrike z informacijami. 
 5. V zavihku »Moj SiON« in podzavihku »Moje občine« lahko dodate še katero drugo občino poleg Hrastnika, če kliknete na »Hrastnik«, pa spreminjate nastavitve za prejemanje obvestil. Lahko označite, katera obvestila želite prejemati in katerih ne.  
 6. V zavihku »Sporočila« boste po prejemu potisnih obvestil lahko videli tudi sporočila oziroma obvestila, ki ste jih prejeli v preteklosti.