Šport in rekreacija

Športni utrip Hrastnika

Šport je v občini Hrastnik vedno veljal za izjemno pomembno družbeno dejavnost. Pred desetletji so se krojili vrhunski dosežki v namiznem tenisu, kegljanju, gimnastiki, tradicionalno uspešni pa so bili tudi športniki na divjih vodah. V zadnjih letih so se nekaterim tradicionalnim športom pridružili novi, nekatere športne panoge, tako je pač v življenju, pa so ugasnile. Prav tako smo v občini poskrbeli za ustrezno infrastrukturo, namenjeno vadbi. Tako se Hrastničani ponašamo z več balinišči, sodobnim kegljiščem, dvema športnima dvoranama in manjšimi telovadnicami, fitnes centri, Športnim parkom na Logu z zunanjimi igrišči za košarko in rokomet in nogometnim igriščem z atletsko stezo, teniškim parkom z igriščem za odbojko na mivki ter mestnim zimskim bazenom. Ob reki Savi stoji kajakaški center s progami za zahtevne kajakaše in začetnike. Tudi za gibanje v naravi je poskrbljeno. Za to se koristijo dobro uhojene planinske in sprehajalne poti za tek in nordijsko hojo. Športna društva skrbijo za tekmovalni šport, vse bolj pa se uveljavljajo tudi privlačne rekreativne dejavnosti. Nadgradnja vsega so različne prireditve, ki jih organizirajo športni zanesenjaki( Mednarodno prvenstvo v malem rokometu, Kolesarski vzpon na Kal, Tekmovanje plesno navijaških skupin Rom pom pon). Za športne objekte skrbi javni zavod Kulturno rekreacijski center Hrastnik.

Skoraj vsa športna društva so včlanjena v Športno zvezo Hrastnik. Ta vsako leto proglaša najboljše športnike v občini in podeljuje priznanja ekipam, tekmovalcem, trenerjem in športnim delavcem.

Najboljše rezultate so v zadnjih dveh desetletjih dosegli kajakaši Brodarskega društva Steklarna Hrastnik. Klub je vseskozi rasel tekmovalno in organizacijsko. Člani društva so posebej ponosni na tekmovalne dosežke, še posebno na dosežke Petra Kauzerja ml., evropskega in dvakratnega svetovnega prvaka, ter dvakratnega zmagovalca svetovnega pokala. Za dosežke smo se mu Hrastničani oddolžili v letu 2006 s podelitvijo naziva častni občan.

Omeniti je potrebno tudi atletskega veterana Valterja Moljka, ki je pri sedemdesetih letih v letu 2010 v Kanadi postal svetovni veteranski prvak v skoku v višino.

Odlične rezultate dosegajo tudi člani in članice Karate kluba Hrastnik, Kolesarskega društva Hrastnik, Kegljaškega kluba Sinet, v zadnjem času pa tudi mladi člani in članice Namizno teniškega kluba Hrastnik, ki je po nekaj letih premora ponovno pričel z delovanjem.

Med moštvenimi športi so v zadnjem času najuspešnejši košarkarji Košarkarskega kluba GD Hrastnik in rokometaši Rokometnega kluba Dol TKI. Pozabiti pa ne smemo tudi nogometašev Nogometnega kluba Hrastnik, ki imajo v občini med ekipnimi športi najdaljšo tradicijo, saj delujejo že več kot osemdeset let.

Dejavni so tudi planinci v Planinskem društvu Hrastnik in Planinskem društvu Dol pri Hrastniku in strelci v Strelskem društvu Rudnik.

Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik - KRC Hrastnik

Kulturno rekreacijski center Hrastnik je bil ustanovljen leta 1979 s sklepom Kulturne skupnosti Hrastnik in Telesno kulturne skupnosti Hrastnik kot delovna organizacija posebnega družbenega pomena. Na podlagi 3. člena Zakona o zavodih (Ur. l. RS 12/91) in 35. člena Zakona o uresničevanju javnega interesa na področju kulture (Ur. l. RS 95/94) je Občinski svet občine Hrastnik na svoji seji dne 7. 11. 1996 z odlokom ustanovil javni zavod Kulturno rekreacijski center Hrastnik. Na osnovi tega odloka je Okrožno sodišče v Ljubljani dne 5. 11. 1997 izdalo sklep o preoblikovanju organizacije v javni zavod kot pravno osebo.

Občinski svet je na svoji 15. redni seji dne 5. 11. 2020 sprejel sklep o pripojitvi Mladinskega centra Hrastnik k KRC-u Hrastnik in sklep o ustanovitvi Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik - KRC Hrastnik. Na osnovi sprejetega odloka je Okrožno sodišče v Ljubljani dne 6. 1. 2021 izdalo sklep o pripojitvi obeh zgoraj navedenih zavodov in sklep o ustanovitvi zgoraj navedenega zavoda.

V skladu z zakonodajo zavod upravljajo naslednji organi:

 • Direktor zavoda,
 • Svet, ki ga sestavljajo štirje predstavniki ustanovitelja, en predstavnik delavcev zavoda,
 • Strokovni svet, ki ga sestavlja devet članov s področja kulture, športa in mladine.


Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik - KRC Hrastnik opravlja z ustanovitvenimi akti določene dejavnosti po planu in programu, ki ga je sprejme Svet zavoda. Pri opravljanju svojih nalog upoštevajo sklepe ustanovitelja Občine Hrastnik oziroma Občinskega sveta občine Hrastnik, sklepe Ministrstva za kulturo in Ministrstva izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije. Sodelujejo z Zvezo kulturnih društev Hrastnik, Športno zvezo Hrastnik, Občinsko zvezo prijateljev mladine Hrastnik in drugimi neposrednimi uporabniki njihovih uslug in storitev.
Osnovna naloga njihovega poslovanja je vzdrževanje objektov in opreme, kvalitetno nudenje uslug in storitev, vodenje finančno-knjigovodskih opravil ter organizacija različnih kulturnih, športnih in komercialnih prireditev.

Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik - KRC Hrastnik
Log 3
1430 Hrastnik

Miha Mirt, direktor

T  03 56 42 370
T  03 56 42 378
info@krc-hrastnik.si
W  www.krc-hrastnik.si


Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik

Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik združuje v sebi več vrst športov, povezanih z vodo in z zgodovino te dejavnosti na našem področju: veslanje v kajakih in kanujih na divjih vodah, rafting, modelarstvo in jadranje na deski.

Kajakaštvo ima na našem delu Save že dolgo tradicijo. Klub je bil formalno ustanovljen leta 1948. Začetki so bili seveda težki in že v prvem letu ustanovitve društva so se na izbranih tekmah naši predstavniki uvrstili na državno prvenstvo - Franc Barič st.. Kasneje so naši tekmovalci uspešno nastopali na domačih in tujih tekmovanjih in se kosali z najboljšimi v Evropi in svetu. Imeli smo veliko državnih prvakov in članov državne reprezentance tako v mladinski in članski konkurenci. Največje uspehe smo dosegli v letih od sredine sedemdesetih let pa tja do začetka devetdesetih let s tekmovalci kot so bili: Peter Kauzer st., Franc Barič ml., Drago Vovk, Robert Halzer, Gorazd Medved, Rado Gnjidič, Boris Krošlin, Boris Volaj, Roman Ranzinger, Franc Seničar in Dane Detič. Ne smemo pa pozabiti na vse ostale, ki sicer niso dosegli takšnih uspehov, so pa prenašali športni duh na sotekmovalce in tiste, ki so jih uspeli navdušiti za veslanje in športno dejavnost oz. življenje. Ves čas je bil obstoj društva zaznamovan z iskanjem ustreznih prostorskih možnosti za delovanje. Po enajstih preselitvah smo leta 1995 dobili nove klubske prostore.

Po osamosvojitvi leta 1991 pa smo v klubu začeli delati z mladimi in danes se lahko pohvalimo z izjemnimi rezultati, ki jih dosega ta generacija. Po več osvojenimi naslovi državnih prvakov, v posameznih starostnih kategorijah, pa so naši tekmovalci uspešno nastopali na evropskih in svetovnih prvenstvih v mladinski in članski kategoriji. Medalje z mladinskih evropskih in svetovnih prvenstev so si priveslali: Aleksej Bočko, Gregor Laznik, Branko Žagar in Peter Kauzer ml..

Prvo člansko medaljo je osvojil leta 2005 Peter Kauzer ml. na Evropskem prvenstvu v Tacnu, kjer je osvojil srebrno medaljo in leta 2008 nastopil na Olimpijskih igrah v Pekingu. Leta 2009 in 2011 je postal svetovni prvak in skupni zmagovalec svetovnega pokala, leta 2010 pa evropski prvak. Nastopil pa bo tudi na Olimpijskih igrah v Londonu 2012.

 

Podkraj 67a
1430 Hrastnik

Kontakt: g. Peter Kauzer
T  03 56 42 372
E   igor.zalokar@mf-rs.si

Društvo Korenine Prapretno

Društvo smo registrirali 1991. Skozi vsa leta je članstvo šetlo okoli 30 ljudi, ki jih vežejo skupni interesi:

 •     balinanje,
 •     mali nogomet,
 •     namizni tenis,
 •     organizirani izleti in
 •     smučarska tekmovanja


Zdrav duh v zdravem telesu je vodilo nas rekreativnih športnikov!

Društvo korenine Prapretno
Prapretno 37
1430 Hrastnik

Kontakt: LIPEC BOJAN
T  051 202 309

Karate klub Hrastnik

S karatejem se je Bojan Viktor Pižmoht, popularni "Luc", prvič seznanil leta1965 v Alžiriji (Aiiger). Po vrnitvi domov se je leta 1969 pridružil slovenskim karateistom v karate klubu Celje na Polulah. Nato je ustanovil lasten karate klub v Hrastniku in se z njim včlanil v karate organizacijo Budokai, ki je takrat imela
sedež v Zagrebu. Na tekmah lige Budokai, v kateri je takrat nastopalo 32 klubov iz Slovenije, Hrvaške in Bosne, je že v sezoni 1972 osvojil 1. mesto. Do leta 1982 se na tekmah v ligi ni nikoli uvrstil slabše od šestega mesta. Leta 1976 je postal prvak v borbah in katah, ob tem pa je v svoji kategoriji osvojil še več drugih mest. Mojstrstvo je pokazal v kategoriji "simultanke", kjer je bil nepremagljiv med leti 1973 in 1982.

Aprila 2002 je opravil izpit za 4. DAN pri senseiju Antonu Maruši. Kljub zrelim letom še vedno vztraja v karateju kot mentor mlajšim, saj je to njegov način življenja.


Karate-do je filozofsko utemeljen v samem imenu. V gnostičnem smislu ideogram kara označuje besedo prazen, te pa roka, torej prazna roka. S tem nazivom je v karateju poudarjen aspekt samoobrambe, defenzive in nenasilja. Kara v metafizičnem smislu pomeni tudi praznino uma, ki jo na Vzhodu razlagajo kot svobodo duha.

Ideogram do označuje pot, stezo ali način in predstavlja življensko opredelitev za karate ter preučevanje te veščine za vse življenje. Celotni pomen naziva karate - do je steza prazne roke.

Karate klub Hrastnik
Grajska pot 8
1430 Hrastnik

Kontakt: Bojan Viktor Pižmoht

M  040 714 526
T  03 56 412 83

Kegljaški klub Hrastnik

Kegljaški klub Hrastnik
Novi Log 1a
1430 Hrastnik

Kontakt: Markelj Franc
M  040 373 689

Kegljaški klub Sinet Hrastnik

Klub nastopa v I.A državni ligi. Na svojem začetku se je imenoval Bratstvo, se pred dobrimi desetimi leti preimenoval v Eho in si pred nekaj leti nadel ime sedanjega sponzorja Sinet d.d. Hrastnik. Član I.A državne lige je klub postal prvič v sezoni 1994/95. Klub je med redkimi, ki se mu je uspelo v sezoni 2004/05 še tretjič uvrstiti v najvišjo državno ligo.

Jedro ekipe sestavljajo: Vojko Šeško (kapetan in rekorder domačega kegljišča na Logu – 669 kegljev), Iztok Logar, Zlatko in Jože Drame, Gregor Skalicky, Tine Sevnšek, Miran Jazbinšek, Karli Medved, Zlatko Pajnič ter Aleš in Bojan Burja, ki se z dobrimi rezultati na območnih tekmovanjih stalno uvrščajo na najvišja državna prvenstva.

7. mesto v I.A državni ligi je najboljša uvrstitev kluba v njegovi zgodovini, katero želi v letošnji sezoni izboljšati.

Kegljaški klub Sinet Hrastnik
Podkraj 89
1430 Hrastnik

Kontakt: g. Jože Drame
T  03 56 54 644
F  03 56 54 645
E  joze.drame@opal_hrastnik.si

Klub malega nogometa AMG Juventus Hrastnik

KMN AMG JUVENTUS je prostovoljno društvo malega nogometa, ki deluje že 15. leto in v svoji sredini združuje amaterske športnike. V skoraj 15 – letni zgodovini kluba smo osvojili 11 pokalov, od tega 61 za prvo mesto.

Smo zmagovalci medobčinske lige v Zagorju, Zasavskega superpokala in zimske lige v Hrastniku v letih 2004, 2006 in 2007, zmagovalci Zasavskega pokala v letih 2004 in 2007, sedemkratni zaporedni zmagovalci turnirja v Hrastniku in še bi lahko naštevali. Za nagrado pa smo se odločili, da ob 15 – letnici kluba poskusimo še s tekmovanjem na višjem rangu, to je v Celjski regijski ligi malega nogometa, kjer pa nam po prvem delu tudi odlično kaže, saj vodimo na lestvici. Ponosni smo tudi na dejstvo, da smo edina ekipa, ki je v medobčinski ligi v Zagorju v 30 – letni zgodovini osvojila dvojno krono in to kar dvakrat, v letih 2004 in 2007, pa čeprav so v tej ligi igrala tudi takšna moštva, kot so Inženiring Šarbek (zdajšnja Svea) iz Litije, ki je tudi večkratni slovenski državni prvak in pa lanski državni prvak, Gip beton iz Zagorja.

Na čelu kluba je predsednik Gorazd Bevec, podpredsednik je Slavko Gornik, direktor Franci Vidivič, tajnica Nina Blažko in vodja ekipe Jože Hočevar.
V dosedanjih letih je klub odigral 1227 tekem in zabeležil 823 zmag, 182 neodločenih izidov in doživel 222 porazov. Največ odigranih tekem ima Zoran Presečki in sicer kar neverjetnih 295 tekem za KMN Juventus, prispel do prvega vratarja državne reprezentance v malem nogometu.

Klub malega nogometa AMG Juventus Hrastnik
Log 28d
1430 Hrastnik

Kontakt: Bevc Gorazd
M  031 457 480

Klub malega nogometa XXL Hrastnik

Klub malega nogometa XXL Hrastnik
Log 28d
1430 Hrastnik

Kontakt: Gornik Ladislav
M  031 614 395

Kolesarsko društvo Hrastnik

Kd Hrastnik je eno izmed najstarejših športnih društev v občini Hrastnik. V društvo je včlanjenih več kot šestdeset članov od katerih jih več kot polovica redno kolesari. Člani KD Hrastnik sodelujejo oz. se odeležujejo tekmovanj v različnih kategorijah in različnih starostnih skupinah. Gojimo tako cestno kot tudi gorsko kolesarstvo. V okviru KD Hrastnik deluje tudi rekreativna skupina , ki se ukvarja predvsem z organizacijo rekreativnih izletov.

Kolesarsko društvo Hrastnik
Cesta 1.maja 61
1430 Hrastnik

Kontakt: Aleš Venko, Robert Halzer
M  031 662 778
E  kdhrastnik@email.si
I www.kd-hrastnik.com

Košarkarski klub Hrastnik

Košarkarski klub Hrastnik
Log 3
1430 Hrastnik

Kontakt: Uroš Godicelj
M  041 659 019
E  kkhrastnik@gmail.com
I  www.kk-hrastnik.si

Namiznoteniški klub Hrastnik

Namiznoteniški klub Hrastnik
Cesta 1. maja 76
1430 Hrastnik

Kontakt: Vesna Ojsteršek
M 051 816 818

Nogometni klub Hrastnik

Društvo dela že nekaj let samo z otroki. Trenutno imamo okrog 60 do 70 otrok, ki redno trenirajo.

V času sanacije nogometnega igrišča smo izgubili precej otrok, saj smo trenirali na asfaltu, na Kalu, v Radečah tam igrali tudi tekme, prav tako v Laškem. Tudi na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki so nam pomagali v tem času. Sedaj, ko letošnje leto spet lahko uporabljamo naše igrišče, pa se otroci počasi vračajo.

Imamo pet selekcij:

 • mlajše cicibane (U -8), ti ne tekmujejo v ligi
 • starejše cicibane (U-10) in mlajše dečke (U-12), ki tekmujejo v 2. ligi MNZ Celje
 • starejše dečke (U-14), ki tekmujejo v 1. ligi MNZ Celje
 • kadete (U16), ki prav tako tekmujejo v enotni kadetski ligi MNZ Celje.


Se pa nam v zadnjem času ponujajo bivši igralci kot mladinci in člani, vendar se bojimo, da bi bil to prevelik finančni zalogaj za naš klub.

Leta 2004 smo praznovali 80.- letnico, imeli takrat velike želje za prihodnost, vendar se je s sanacijo igrišča vse obrnilo proti nam. Res, da imamo sedaj obnovljeno igralno površino na igrišču, toda v teh dveh letih je šel klub strmo navzdol. Če trenutno število igralcev narašča, pa je žal nasprotno s trenerji, ki nam jih kronično primanjkuje. Prav tako so problem naši klubski prostori, ki z eno kopalnico in dvema garderobama ne nudijo več niti osnovnih pogojev. Glede financ pa nima smisla izgubljati besed. Toda mi se ne predamo, še naprej bomo delali z otroki in za vsakega, ki ga bomo ''odtegnili'' ulici, bomo veseli.

Nogometni klub Hrastnik
Log 3, p.p. 27
1430 Hrastnik

Kontakt: Matjaž Kramžar, Igor Kropec
M  041 333 930

Odbojkarsko društvo Dolanke

Odbojkarsko društvo Hrastnik
Slatno 21
1431 Dol pri Hrastniku

Kontakt: Tatjana Hrstič
M  031 345 206

Odbojkarsko društvo Hrastnik

Odbojkarsko društvo Hrastnik
Naselje Aleša Kaple 12
1430 Hrastnik

Kontakt: Robert Halzer
M  041 282 541

Planinsko društvo Dol pri Hrastniku

Planinsko društvo Dol pri Hrastniku
Gore 42
1431 Dol pri Hrastniku

Kontakt: Anton Paulič
M  051 303 463

Planinsko društvo Hrastnik

Planinsko društvo Hrastnik je bilo ustanovljeno leta 1948. 04.04.1948 je bil ustanovljen 10 članski pripravljalni odbor za ustanovitev PD Hrastnik in pričetek gradnje planinske postojanke na Kalu. 15.08.1948 je bil planinski dom odprt in takrat je društvo štelo 283 članov. 29.01.1949 je bil ustanovljen sestanek Alpinističnega odseka PD Hrastnik v Puharjevem domu. po odhodu Ivana Čanžka je AO PD Hrastnik prenehal delovati.

Na seji UO PD Hrastnik, dne 17.02.2005, sta Maja Laznik in Aleksander Stopinšek predlagala, da se v okviru PD ustanovi alpinistična sekcija s posebnim poudarkom na usposabljanju in vzgoji otrok v alpinizmu. Na občnem zboru, dne 02.04.2005 je bil soglasno sprejet sklep, da se v okviru PD Hrastnik ustanovi Alpinistično-plezalna sekcija PDH "GAMSI".

Spodaj ob kamniti poti je od vetrov in zoba časa razjedeni viharnik, ki še stoji in kaže našo pot. Veja z zelenimi listi in želodovimi plodovi da popotniku vedeti, da še živi ta sedaj že redki predstavnik hrastovih gozdov, ki so baje nekdaj krasili dolino Hrastnika. Zamisel za glasilo, avtor naslovnice in prvi urednik leta 1986 je Anton Salmič.

Društvo je v svojem obdobju doživljajo dobre in slabe čase, vendar so se vedno našli marljivi, požrtvovalni člani, entuziasti, ki so vztrajali in njim gre zahvala, da se društvo bliža jubileju 60 let obstoja in delovanja. Prvi predsednik društva je bil Albin Dušak, najdaljši staž ima Slavo Šentjurc, sedanji predsednik pa je Marjan Pergar. Društvo ima svoje prostore na Logu 3 v Hrastniku. Dežurstvo je vsak četrtek od 18. do 19. ure v zimskem času in od 19. do 20. ure v poletnem času - odvisno od premika ure.

Naša planinska dejavnost poteka po programu dela, ki ga pripravimo vsako leto posebej in sprejmemo na občnem zboru.

Glavne dejavnosti društva so: planinarjenje in izletništvo, propagandna dejavnost, markacijska dejavnost, izobraževanje.

Planinsko društvo Hrastnik
Log 3
1430 Hrastnik

Kontakt: Frida Petan
M  031 315 920
E  frida.petan@gmail.com

Rokometni klub Dol TKI Hrastnik

Rokometni klub Dol TKI Hrastnik
Planinska cesta 3a
1431 Dol pri Hrastniku

Kontakt: Dejan Milinovič
M 041 429 230
E rkdol09@gmail.com
I www.rk-dol.si

Smučarsko društvo Hrastnik

Smučarsko društvo Hrastnik
Naselje Aleša Kaple 12
1430 Hrastnik

M  030 609 665
E smucarsko.drustvo.hrastnik@gmail.com
FB  Smučarsko društvo Hrastnik
    
Društvo deluje že od leta 1983.

Strelska družina Rudnik Hrastnik

Strelska družina Rudnik Hrastnik je bila ustanovljena leta 1956, svoje prostore pa imamo na naselju Aleša Kaple 9/b ( nad podjetjem Pagat in Euroservisom ). Imamo 16 avtomatiziranih strelskih mest za izvajanje streljanja z zračno puško in pištolo na
razdalji 10m, klubsko sobo in ostale prostore potrebne za delovanje. Trenutno štejemo 26 članov, udeležujemo pa se tekmovanj v slovenski državni, dopisni in regijski ligi, ter raznih pokalnih tekmovanj na državnem in mednarodnem nivoju, kjer dosegamo lepe rezultate.

Treningi se odvijajo 2x do 3x tedensko, predvidoma ob ponedeljkih, sredah in petkih v popoldanskem času. Ob sobotah in nedeljah pa se udeležujemo občasno pa tudi organiziramo strelska tekmovanja v streljanju z zračno puško in pištolo.

V društvo se lahko včlanijo vsi, ki jih tovrstna športna dejavnost zanima, starostno pa jih nato razvrstimo v posamezne kategorije.

Strelska družina Rudnik Hrastnik
Naselje Aleša Kaple 9b
1430 Hrastnik

Kontakt: tajnik g. Sebastijan Lisec
M  041 612 606
E  sd.rudnik.hrastnik@gmail.com

Strelsko društvo Ernest Draksler Dol

Začetki SD Ernest Draksler Dol , segajo v leto 1955, ko je društvo imelo svoje prostore še v Osnovni šoli Dol. Kasneje smo se preselili v prostore bivše Krajevne skupnosti. Leta 1981 smo se ponovno selili, tokrat v strešni prostor Kmetijske zadruge Dol, kjer se nahajamo še danes. Istega leta smo obnovili še strelišče za vojaško in malokalibersko puško v Peklu.
Največ uspehov imamo na tekmovanjih z vojaško puško, ker pa nimamo podmladka, je teh tekmovanj vse manj.

SD Ernest Draksler Dol
Cesta VDV brigade 42
1431 Dol pri Hrastniku

Kontakt: Boris Rižnar
M  051 359 158

Športna zveza Hrastnik

Športna zveza Hrastnik združuje športna društva na območju občine Hrastnik. Člani Športne zveze so športna društva in klubi, ki izpolnjujejo pogoje za članstvo, ki so opredeljeni v statutu ŠZ Hrastnik.

Športna zveza Hrastnik:

 • povezuje športna društva in klube v občini Hrastnik,
 • propagira športno dejavnost med občani,
 • pospešuje in razvija množičnost v športu, zlasti na področju športa mladih in športne rekreacije ter s tem vpliva na ohranjanje in krepitev zdravja,
 • pospešuje razvoj kakovostnega in vrhunskega športa in nudi pomoč za doseganje vrhunskih rezultatov,
 • usklajuje delo športnih društev, združenih v Zvezo in opravlja skupne naloge na tem področju,
 • organizira različne športne aktivnosti,
 • spodbuja usposabljanje strokovnih kadrov za opravljanje strokovnega dela v športu,
 • obvešča javnost o športnih aktivnostih,
 • organizira Večer športa, glasbe in razvedrila,


V Športno zvezo je vključenih 17 društev.

Prav je, da povemo tudi, da so občani Hrastnika, občina Hrastnik in podjetja v preteklem obdobju s samoprispevki in prispevki gospodarstva ustvarili za šport pogoje, na katere smo lahko ponosni. Tako imamo v našem kraju športu namenjenih cca 53.000 m2 nepokritih površin in 5.500 m2 pokritih športnih površin – dve športni dvorani, dve šolski dvorani, zimski bazen, nogometni stadion z atletsko stezo, športna igrišča po krajevnih skupnostih kegljišče, strelišče, smučišče ...

Športna zveza Hrastnik
Log 3
1430 Hrastnik

Kontakt: g. Franc Vidovič, g. Peter Kauzer
T  03 56 42 372
F  03 56 42 373
E szhrastnik@siol.net

ŠKD Feniks Dol pri Hrastniku

ŠKD Feniks Dol pri Hrastniku
Planinska cesta 3a
1431 Dol pri Hrastniku

Kontakt: Vesna Planinc
M  031 874 505
E  skd.feniks@gmail.com

ŠD LWB Liga brez meja

ŠD LWB Liga brez meja
Veličkova cesta 7
1430 Hrastnik

Kontakt:
Marko Bučalič
040 585 674
marko@sdfelix.com

Tenis klub Hrastnik

Namen društva je vzpodbujati mlade in skrbeti za množičnost in popularizacijo teniške igre. Pri članih razvijati vrline kot so ustvarjalnost, občutek za delo, disciplino, za kvaliteto in tako prispevati k razvoju športnega področja. Svoj namen in cilj uresničuje društvo z izvajanjem neslednjih nalog: sodeluje v ligaškem in pokalnem tekmovanju, skrbi za uvajanje tenisa v občini, organizira teniške turnirje, vzdržuje teniška igrišča in okolico.

Tenis klub Hrastnik
Log 3
1430 Hrastnik

Kontakt: g. Melita Žabkar
T  03 56 44 393