Tradicionalne športne prireditve

Hrastnik ima bogato športno tradicijo, tako v preteklosti kot tudi sedanjosti. Športni duh mladih in starih ne pojenja. Bogata športna infrastruktura omogoča športnikom različnih disciplin doseganje dobrih rezultatov, pridružuje pa se jim tudi vedno več rekreativcev in ljubiteljev športa. Vsakdanje hitenje in premagovanje hitrega tempa življenja nas opozarja, da moramo nekaj storiti za svoje telo in zdravje. Da se je miselnost občanov zelo spremenila, dokazujejo polne telovadnice in športne dvorane, obiski tekem, navijaške skupine, visoki rezultati profesionalnih športnikov, ipd.

Večer športa, glasbe in razvedrila

Večer športa, glasbe in razvedrila že več kot trideset let organizira Športna zveza Hrastnik. Na tej prireditvi se vsako leto proglašajo najboljši športniki, športnice in ekipe ter podeljuje priznanja ekipam, tekmovalcem, trenerjem in športnim delavcem.

Informacije
Športna zveza Hrastnik
Log 3
1430 Hrastnik

Franc Vidovič
Peter Kauzer
T  03/56-42-372
F  03/56-42-373
 szhrastnik@siol.net

Kolesarski vzpon na Kal

Kolesarski vzpon na Kal v organizaciji Kolesarskega društva Hrastnik se točkuje za Pokal Slovenije se organizira že preko 10 let. Organizira se vsako leto ob praznovanju praznika Občine Hrastnik zadnjo soboto v mesecu juniju.


Informacije
Kolesarsko društvo Hrastnik
Cesta 1.maja 61
1430 Hrastnik

Kontakt: Aleš Venko, Robert Halzer
M  031 662 778
E  kdhrastnik@email.si
I  http://www.kd-hrastnik.com/

Mednarodni turnir v malem rokometu Zasavje Cup

Mednarodni turnir v mini rokometu Zasavje cup v organizaciji Rokometnega kluba Dol TKI že vrsto let najbolje organiziran turnir v mini rokometu v Sloveniji in tem delu Evrope, zato se ga udeležujejo številne ekipe iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovaške, Avstrije, Italije in seveda Slovenije. Odvija se v 4 dvoranah oz. 4 občinah. Vsako leto se organizira predvidoma v mesecu maju.


Informacije
Rokometni klub Dol TKI
Planinska cesta 3a
1431 Dol pri Hrastniku

Marko Planinc
T  041 850 733
E  rkdol09@gmail.com
I  http://www.rk-dol.si/

Mednarodno tekmovanje v cheerleadingu

Ron pom pon - mednarodno tekmovanje cheerleading in cheer plesnih skupin poteka vsako leto v organizaciji ŠKD Feniks Dol pri Hrastniku. Tekmovanja se udeležujejo tekmovalci in tekmovalke Italije, Srbije, Hrvaške in seveda Slovenije. Namen prireditve je prikaz kvalitetnega delovanja plesnih skupin širšemu občinstvu in prikaz cheerleadinga kot mladega in zelo kvalitetnega športa. Organizatorji so v letu 2011 za odlično organizacijo tekmovanja prejeli plaketo od Cheerleading zveze Slovenije.

Informacije
ŠKD Feniks Dol pri Hrastniku
Planinska cesta 3a
1431 Dol pri Hrastniku

Vesna Planinc
M  031 874 505
E  skd.feniks@gmail.com