Športna infrastruktura

Športni park na Logu

V središču Hrastnika se nahaja večnamenska Športna dvorana. V njej se poleg športnih aktivnosti odvijajo tudi zabavne, kulturne in komercialne prireditve, saj sprejme cca 1000 oseb (maturantski plesi, srečanje starostnikov, novoletna srečanja in zabave, maškarada, …).

V neposredni bližini dvorane stoji manjša telovadnica in pokriti bazen (z dvema savnama).

Pridružuje se jim nogometno igrišče z atletsko stezo in atletskimi napravami ter zunanje večnamensko igrišče (500 sedežev) za košarko ali rokomet ter rolkarski poligon. Igrišča so namenjena tudi za različne prireditve, koncerte in druga dogajanja.

Informacije: krc-hrastnik.si/dejavnosti/sport/

 

Športni park na Dolu


Uspehi rokometašev in drugih športnikov so krivi, da je na Dolu pri Hrastniku zgrajena večnamenska dvorana »Dolanka«. Dvorana, s 500 sedeži in 100 stojišči, je namenjena za različne kulturne in zabavne prireditve (1000 oseb).

Dvorani se pridružuje zunanje rokometno igrišče, ki je namenjeno tudi zabavnim in drugim prireditvam.

Informacije: krc-hrastnik.si/dejavnosti/sport/

 

Kegljišče na Logu

Ljubitelji kegljanja se lahko sprostijo ob štiristeznem avtomatskem kegljišču, ki stoji neposredno v bližini Športne dvorane.

Informacije
Kegljaški klub Hrastnik
Novi Log 1a
1430 Hrastnik
T  03 56 43 204

 

Igrišča za tenis in odbojko

Svoje mesto v centru Hrastnika so našla tudi 4 urejena tenis igrišča ter igrišča za odbojko na mivki, igrišče za badminton, balinišče s klubskimi prostori. Okolica objektov je lično urejena, kar dokazuje tudi pred leti pridobljeno priznanje za hortikulturno urejenost objektov in njihove okolice.

Informacije:
Tenis klub Hrastnik
03 56 44 393

 

Center vodnih športov na Savi

Ljubitelji rečnih brzic lahko s kajakom ali kanujem spoznajo reko Savo od Renk do Hrastnika, ali v podaljšani obliki do Radeč. Priznani vaditelji in izkušeni tekmovalci, ki so s svojim znanjem prodrli na evropski in tudi svetovni vrh, vam lahko ponudijo tudi raft, ki je pravo doživetje.

V poletnih mesecih (junij - avgust) izvajajo različne začetne in nadaljevalne tečaje, kjer lahko tečajniki spoznajo tehniko obvladovanja rečnih brzic.

Informacije:
Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik
Kontakt: Peter Kauzer st.
T  03 56 42 372

 

Smučanje

Pozimi, ko je dovolj snega, lahko rekreativci in ljubitelji snežnih radosti preživijo svoj prosti čas na urejenem smučišču v Rajski dolini na Kalu, v neposredni bližini planinske koče.

Informacije:
Smučarsko društvo Hrastnik

Kontakt:
Potrata Ivan, Vnuk Ivan
T  040 529 371
E  rajska.kal@gmail.com

 

Pohodništvo
Razgibana pokrajina in okoliško hribovje z zanimivimi razglednimi točkami sta omogočila razvoj pohodništva že pred mnogimi desetletji. O tem pričajo tudi planinske postajanke na Kalu, v Gorah in na Kopitniku ter lovski koči (na Dolu in na Kalu). V danem okolju so svoje mesto našli redko planinsko cvetje zlato jabolko, avrikelj, ….) ter gozdne živali, med njimi tudi mufloni. Posebnost našega kraja je tudi krajinski park na Kopitniku, ki še ni razglašen za naravno dediščino.

Prijetna okolica in zadostne površine ponujajo prirediteljem možnost organiziranja različnih prireditev (Srečanje Zasavčanov na Kalu, Srečanje rudarjev na Kalu, Srečanje citrarjev na Kopitniku, …).

Informacije:

  • Planinsko rudarski dom Kal, tel.: 03 56 41 832 
  • Planinski dom Gore, tel.: 03 56 48 100 
  • Planinska koča Kopitnik