Aktualno

Osrednja proslava ob 3. juliju, prazniku Občine Hrastnik

Občina Hrastnik svoj občinski praznik praznuje 3. julija, ko se spominjamo velike gladovne stavke rudarjev leta 1934, ki so se jim s svojim bojem pridružili tudi steklarji in kemičarji.

V počastitev praznika je v Delavskem domu Hrastnik potekala osrednja slovesnost, na kateri so bile podeljenje tudi občinske nagrade. 

Priznanja in nagrade Občine Hrastnik so najvišja priznanja občine za dosežke, ki prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov in imajo pomen za razvoj in ugled občine na različnih področjih.

Letošnji prejemniki so:
  • Nejc AŠIČ, bronasto priznanje Občine Hrastnik za delo in uspehe na kulturnem področju,
  • Elizabeta SKOČIR, bronasto priznanje Občine Hrastnik za sočutno in požrtvovalno dolgoletno delo na področju paliative in družine,
  • Rdeči križ Slovenije - OBMOČNO ZDRUŽENJE HRASTNIK, zlato priznanje Občine Hrastnik za humanitarno delo in izredno angažiranje v času razglašene epidemije COVID - 19.

Na proslavi je bilo podeljeno tudi županovo zlato pero. Priznanje se podeljuje učenkam in učencem osnovne šole, ki so dosegli izjemne tekmovalne uspehe na republiški ravni ali so se posebno izkazali med osnovnim šolanjem in ga končali s samimi peticami v vseh letih šolanja. Letošnja prejemnica peresa je Anja PRAŠNIKAR.

Za prekrasen večer so poskrbeli Maruša Zmrzlak, Oskar Laznik (saksofon), Tadej Horvat (klavir), Elvira Hasanagić (sopranistka), Kayoko Ikeda (pianistka SNG opere in baleta Ljubljana). 

Proslavo si lahko ogledate na POVEZAVI

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Fotografije: Branko Klančar